h1

Sa cautam solutii !!!

15/05/2013

Ca traim intr-o tara care nu ne ofera nimic… stim cu totii. Ca tot romanu’ de altfel, stam foarte bine la capitolul “vaitat”, spunem in stanga si-n dreapta ca tara noastra este de cacat si ca nimeni nu face nimic pentru a schimba lucrurile. Aratam cu degetul catre clasa politica si incercam sa mutam intreaga vina pe ei… ceea ce nu este total gresit… insa atata timp cat stai deoparte asteptand ca altii sa actioneze pentru tine, nu prea ai dreptul sa acuzi si sa arati cu degetul.

Este lesne sa-ti dai seama ca in Romania lucrurile stau nasol si, fapt dovedit in ultimii douazeci si ceva de ani, clasa politica este incapabila sa schimbe ceva. Sau nu vrea… asta ar fi alta discutie. Oricum ar fi, sunt total de acord ca trebuie sa gasim o solutie, sa ne hotaram care este de fapt rolul nostru in societate si ce anume am putea face pentru noi, in afara vaicarelilor… evident.

Am gasit un articol aici unde s-au iscat niste discutii al naibii de interesante. Au venit diverse persoane cu puncte de vedere diferite. Unii plafonati, care cred ca nu mai e nimic de facut in tara asta, altii individualisti care cred ca daca fiecare dintre noi isi vede de bucatica lui, atunci problemele se vor rezolva de la sine. Altii cred ca trebuie sa facem ceva, sa fim uniti si sa ne impunem punctul de vedere… dar asta nu-i usor deloc.

Ca tot s-a pornit aceasta discutie, din punctul meu de vedere, prima si cea mai mare problema a acestei tari este coruptia. Fie ca vorbim despre micile “gainarii” de doi lei sau de marile “tunuri” ce se dau pe banii statului, toate intra la categoia “coruptie”. Si cum in toate cursurile de specialitate invatam ca pentru rezolvarea unei probleme trebuie atacata cauza care o genereaza, vreau sa va prezint o solutie foarte simpla care in mod cert ar rezolva problema coruptiei in Romania si totodata nivelul de trai. Va rog sa sesizati seriozitatea cu care abordez acest subiect… in ciuda atitudinii mele “caterincoase” pe care am avut-o pana acum 🙂

Asadar, de data asta vorbim serios. Solutia mea este sa ma puneti pe mine presedinte cu drepturi depline (da, dictator) si in maxim un an va scot din cacat… asta daca supravietuiesc si nu ma linseaza smecherasii care fac manarii. In ordine:

1. M-as asigura ca treaba asta care se numeste JUSTITIE ar fi justa (de unde ii vine si numele) si incoruptibila. Reforma din temelii, salarii suficient de mari la magistrati (tineri) alesi pe sprinceana. Iei spaga, ajungi in puscarie… si vei vedea imediat ce inseamna puscarie. Astfel, sa ne asiguram ca se vor imputina cazurile in care oameni nevinovati ajung la inchisoare.

2. As face in asa fel incat puscaria sa fie cu adevarat o puscarie si nu un hotel de cel putin trei stele (gratuit) pentru infractori. Este inadmisibil ca niste nenorociti care au fost in stare sa violeze, sa ucida, sa jefuiasca sa consume atatea resurse fara sa produca.

3. Opt ore pe zi (5 zile pe saptamana) de munca in folosul comunitatii pentru toti puscariasii, indiferent de varsta. Atata timp cat se tine pe picioare si e sanatos, la munca cu bila de picior! Nu s-a gasit firma pentru sapat in munte pentru autostrada Bucuresti-Brasov? Pai perfect, bagam doua mii de puscariasi cu bila de picior, stam cu pusca la capul lor si sa vedeti tunel cu patru benzi pe sens ce sapam in maxim doua luni. Aceeasi poveste in cazul exploatarilor miniere. La cate resurse subterane avem am putea fi printre cele mai bogate tari din Europa. In schimb, noi ne zbatem in sub-mediocritate… si la toate capitolele suntem pe ultimele locuri. Sa vedem atunci cine va mai avea tupeul sa fure, sa delapideze fonduri si sa violeze… Pardon, sunt si cateva categorii la care suntem pe primul loc: violuri, crime, analfabetism…

4. Agricultura. Prin 2008 parca s-a facut un studiu din care a reiesit ca aproape 7 milioane de hectare de teren arabil din Romania sunt inca nefolosite. E simplu. Refacute sitemele de irigatii si bineinteles asociatiile si silozurile de pe vremuri. Forta de munca exista, dupa cum am vazut la punctul 3. N-ar trebui sa fie nevoie de mai mult de 10-15 mii de puscariasi. Nu-i posibil ca o tara precum Romania, cu 15 milioane de hectare de teren arabil pe intreaga suprafata sa importe grau si porumb din alte tari…

Nu vreau sa discut despre Industrie, Educatie si alte domenii vitale. Am promis ca ma rezum la “cauza”, adica la coruptie.

Cu alte cuvinte, sunt un extremist nenorocit care crede ca in momentul asta, fara frica nu se mai face nimic in tara asta. Noi am interpretat gresit democratia. Am crezut ca suntem liberi sa pradam, sa furam, sa distrugem totul si asta pe fondul unei justitii gaunoase care in loc sa pedepseasca infractorii le ofera conditii mai bune decat au 30% dintre romanii de rand…

Asadar, vreti sa fiu eu dictatorul vostru? 🙂

PS: ca tot veni vorba despre detinuti, cine n-a vazut “Shawshank Redemption” sa se uite urgent la el. Veti vedea acolo o scena foarte misto si foarte reala… cu un mosulica ce iese din puscarie dupa vreo 40 de ani (daca imi aduc aminte bine)… si realizeaza ca locul lui nu este in libertate. Ca el n-are viata… si ca singurul loc in care ar mai putea trai este puscaria in care si-a petrecut aproape toata viata. Drept urmare, alege sa se spanzure. Il chema Brooks pe personaj (parca). Si la noi e aceeasi poveste. Sunt nenorocitii astia care n-au acasa conditiile din puscarie si imediat ce ies, se apuca de facut nenorociri pentru a se intoarce unde-i cald si bine… ASA NU !

2 comments

  1. La fel gandesc si eu, la fel as face si eu. Coruptia e o infectie urata, totul e pe dos din cauza asta, lipseste siguranta si ordineain societtate.


    • partea cea mai proasta din postul meu este ca… din pacate, este dureros ca am ajuns la concluzia: “fara frica… romanul nu se va opri din furat”…

      dar daca asta este solutia, atunci sunt de acord sa se instaureze frica…



Leave a comment