h1

Instigare la protest

06/01/2011

Sunt convins ca multi dintre voi ati primit deja pe mail faimosul plan de a face un protest la adresa bulangiilor care hotarasc scumpirea benzinei. Asta in conditiile in care Romania este al cincilea producator de titei din Europa. Austria si Suedia, de exemplu, au preturi mult mai mici la carburanti in comparatie cu Romania… desi nu se regasesc printre principalii producatori de titei.

Sa va spun in ce consta protestul: pe 17, 18 si 19 ianuarie 2011 nimeni sa nu intre in vreo benzinarie (nu conteaza cu ce scop)… Suntem constienti ca nu vom rezolva nimic si ca pe 20 vor fi cozi interminabile la benzinarii iar magnatii isi vor recupera profitul… dar macar este o lectie.

Inca ceva. Am invatat inca din primii ani de liceu care este principiul ce sta la baza economiei: creste cererea, creste pretul… este absolut evident. Atata timp cat vom avea oameni cu foarte multi bani in tara, care-si cumpara bolizi de sute de mii de euro (cu consum de 20L/100 km)… e evident ca noi, oamenii de rand vom avea de suferit si vom suporta pretul crescut al carburantului.

In momentul de fata, tata are pensia cat sa-mi fac eu un plin de benzina… si-i mai raman bani de-o ciorba de fasole (fara ciolan)…

Advertisements

4 comments

 1. Eu zic sa mergem cu brichetele peste ei…
  Sau si mai misto. Se aduna la toate pompele un grup de cateva sute de indivizi dezbracati (fara vreun motiv anume sa fie dezbracati, mi se pare ca ar fi asa…s-ar uita angajatii si ar zice “ba ce pula mea e cu descreieratii astia?”) si sa ne pisam in pompele lor. Dup-aia tragem piedica aia si lasam sa curga benzina.


 2. Hey – ma bucur ca sunt si oameni din blogosfera care imbratiseaza ideea asta. Pana acum n-am dat decat de 1 tipa care a instigat la solidaritate si atat. Restul au criticat si au facut in toate felurile persoanele care doresc sa faca ceva in tara asta.

  Vreau sa iti spun ceva care s-ar putea sa te “socheze” (cu toate ca tara asta… e cunoscuta deja pentru magariile pe care le face prin… toate mijloacele si toate firmele): presupunem ca scumpirea carburantilor se face pe baza cererii… vin cu intrebarea pentru principalii benzinari (OMV / PETROM – care extrag si rafineaza titeiul): cum pot justifica ei cresterile de pret, avand in vedere ca anul trecut cererea pentru carburanti a fost cu 10% mai PUTINA decat in anii pre-2009???

  La baza scumpirii carburantilor in 2011 stai accizele: de-acord. Dar din scumpirile anterioare jur ca nu inteleg rostul.


 3. Poate ii suparam si ridica pretul la 6 lei :-))

  Nu sunt de acord, in cazul de fata, cu principiul care sta la baza economiei. Pai in America ar trebui sa fie 10 dolari litrul, la ce motoare/consum au aia 🙂
  Uite aici pret:
  http://www.eia.doe.gov/oog/info/gdu/gasdiesel.asp

  Morala: E bine sa gasesti niste teroristi, exact unde e mult petrol :-))


 4. Man, toate bune şi frumoase, dar ca să aibă succes, un asemenea protest trebuie să fie real, în sensul că nu voi cumpăra benzină pe data X în conduţiile în care aveam nevoie să cumpăr. Pentru că, dacă îmi fac plinul cu o zi înainte… În fapt, este vorba de un boicot, dar nu ştiu dacă noi, românii avem un asemenea exerciţiu…Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: