h1

Lectie de marketing

07/10/2010

Ieftin si foarte eficient. Poate parea imposibil ca o companie de talie mondiala (cu sute de ani de activitate in spate) sa-si faca publicitate intr-un mod foarte eficient si in acelasi timp foarte ieftin. Exista niste oameni care s-au gandit la o modalitate… care mie mi s-a parut ingenioasa. Poate ca este avantajul de a avea un brand construit in timp, construit cu rabdare si seriozitate… insa stim foarte bine cat investeste o companie in publicitate si care-s preturile in acest domeniu.

Metoda lor este simpla, au creat un site, www.youarethebigpicture.com. Oamenii intra si incarca o fotografie (creatie proprie). Poate intra oricine, oricand. Prin simpla incarcare a unei fotografii, compania respectiva doneaza o suma de bani catre o campanie a lor numita “street to school” (programe de ajutorare pentru copiii strazii) pana se ajunge la suma de 250.000 GBP.

Partea interesanta este ca poza uploadata de tine are sanse sa fie proiectata pe una dintre cladirile exponentiale din Londra, Singapore, Varsovia, New Delhi, Mumbai sau Paris. Astfel, prin donarea unei sume de bani pentru copiii nevoiasi, ei reusesc sa atraga toate privirile asupra proiectiilor lor din toate colturile lumii.

Aici a aparut momentul meu de frustrare majora… am aruncat un ochi pe locatiile din New Delhi, Mumbai sau Singapore si pe cladirile ce constituie potentiale locatii pentru proiectarea imaginilor uploadate de participanti. Brusc, am inteles de ce nu se gaseste si Bucurestiul printre acele orase… brusc am inteles ca orase ca Mumbai, New Delhi sau Singapore sunt mult, mult mai dezvoltate decat este Bucurestiul nostru. Inca mai aveam senzatia ca tarile din sudul Asiei sunt subdezvoltate si macar in comparatie cu ei, suntem superiori. Ma inselam…

Sper ca s-a observat modul in care am incercat sa evit sa spun numele companiei britanice (pentru a nu da senzatia ca fac reclama) desi din link-uri se intelege care este compania…

Puteti afla mai multe detalii de pe blogul campaniei respective.

Morala: daca aia fac parte din lumea a treia… noi suntem membri fondatori ai celei de-a patra lumi pe Terra…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: