h1

Am destinul meu… dar fac ce vreau cu el

16/07/2010

Chiar acum ma uitam la TV si pe toate posturile de televiziune e o singura stire… aceea despre inmormantarea Madalinei Manole. Imi aduc aminte ca miercuri dimineata (parca miercuri a fost gasita moarta), ajung la serviciu si colega mea din receptie spune: “ai vazut, Ionut, cat de scurta este viata?”. Ma schimb la fata si zic: “de ce, ce s-a intamplat?” La care ea se uita la mine cu o fata trista si spune: “a murit Madalina… … ” si n-a mai apucat sa termine ca eu deja ma gandeam la una dintre colegele noastre de la birou. Dupa care ea completeaza: “s-a sinucis Madalina Manole”. Moment in care, recunosc, m-a bufnit rasul si i-am zis: “si pentru ca ea s-a sinucis tu ai tras concluzia ca viata este scurta?”.

Acum, sa nu se inteleaga din acest post ca nu apreciez artistul Madalina Manole. Era o femeie extraordinar de frumoasa, avea o voce incantatoare dar asta nu are nicio legatura cu subiectul pe care vreau sa-l dezbat.

Chiar in momentul de fata, o idioata de la PRO TV are o duma: “destinul Madalinei a vrut altceva”. Eu n-am inteles-o niciodata p-asta cu destinul. Nu exista destin oameni buni… adica nu suntem predestinati… de asta sunt sigur. Dumnezeu (sau cine ne-a dat viata asta care uneori e de cacat), ne-a lasa liberul arbitru. Putem face ce vrem cu viata noastra si nu depinde decat de noi ce decizii luam.

Mai spun unii: “numai ea stie ce era in sufletul ei si ce-a indemnat-o sa faca o asemenea fapta”. Da, este foarte adevarat, unii trec prin momente grele… insa din punctul meu de vedere NU EXISTA MOTIV PENTRU A-TI LUA VIATA. Nu exista om normal la creierii capului care sa-si puna capat zilele mai ales cand ai un copil mic si un sot care te iubeste (asa cum este Petru, sotul Madalinei pe care-l vad acum la tv cum plange de se-nneaca). Si atunci, cum poti afirma ca vai, ce scurta e viata ?

E ca si cum eu mi-as lua p..a, as pune-o pe un fund de tocat ceapa, as taia-o cu toporul de la jumate… si dupa aia m-as plange ca: “vaaai, sunt deprimat ca o am prea mica”.

Sunt cateva categorii de oameni de care, oricat de dur ar sfarsi-o, nu mi-e mila… pentru ca ei aleg s-o termine asa. Aici intra sinucigasii, teribilistii care conduc cu 220 km/h (fara permis) si intra ca berbecii in te miri ce stalp sau pod si in aceeasi categorie, motociclistii care-si gasesc sfarsitul pe autostrada, cu motorul intre picioare… si atat.

Advertisements

One comment

  1. Îmi pare rău de moartea oricărei vietăţi, cu atât mai mult de moartea unui om. Dar asta nu ţine loc de justificare, Atât cât mă duce mintea, cel care spune că are un copil care îi dă putere să mute munţii şi apoi se sinucide nu e decât un mare mincinos şi un mare egoist. Părerea mea…Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: