h1

istoria e azi…

25/06/2010

11 ore si 5 minute. Atat a durat cel mai lung meci oficial de tenis jucat vreodata in intreaga istorie a acestui sport. S-a teminat ieri, parte a marelui turneu de la Wimbledon. Protagonisti: Jhon Isner (SUA), locul 19 ATP si francezul Nicholas Mahut, locul 149 ATP.

Nu puteam sa las evenimenul nepunctat… e mult, mult prea tare. Parca nici nu mai conteaza cine a castigat, diferenta a fost oricum mult prea mica intre locul 19 si locul 149. Meciul s-a jucat in 5 seturi iar decisivul s-a terminat cu scorul de, atentie, 70 – 68 pentru american.

Cred ca mai avea putin si-i prindea toamna. Oricum, meciul a fost oprit de doua ori in cauza intunericului urmand sa se reia a doua zi. Evident ca organizatorii se gandeau: “e setul decisiv… n-are cum sa mai dureze mult”, si-l programau undeva pe la sfarsitul zilei. Si surpriza, se lasa iar intunericul :))

Pana aici nu-i nimic, imaginati-va ca in 11 ore de tenis s-au doborat foarte multe recorduri. Guinness Book anunta ca cei doi au doborat 12 recorduri inregistrate printre care “cel mai lung meci de tenis profesionist”, “cel mai mare numar de game-uri jucate intr-un meci de tenis” (183 in total), “cel mai mare numar de asi reusit de un jucator intr-un meci de tenis” (112 la numar) si de asemenea, recordul pentru “cel mai mare numar de game-uri jucate intr-un singur set” (138).

Ce mai, s-a intrat in istorie si tare rau imi pare ca nu m-am uitat si eu 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: