h1

Staruinta, iubire si speranta…

13/05/2010

Sambata trecuta a fost editia de Dansez pentru tine pe care REGRET ca am pierdut-o. Nu pot sa spun ca sunt un fan al emisiunii si nici nu-mi amintesc daca am vazut vreodata vreun show de la cap la coada. Acum as fi avut un motiv special pentru a ma uita… un prieten (si coleg de serviciu totodata) urma sa danseze alaturi de sotia sa pentru o cauza nobila… poate mult prea nobila pentru vremurile pe care le traim. Dar s-o luam in ordine.

Razvan si Andreea sunt doua persoane deosebite. Sunt doua persoane vesele, joviale, mereu zambitoare si senine. Este o placere sa-ti petreci timpul alaturi de ei. Pentru ca pe ea nu o cunosc atat de bine, in continuare prefer sa vorbesc doar despre Razvan. Cum spuneam, imi este coleg de serviciu. Ma intalnesc cu el zilnic, iesim impreuna la masa, discutam, glumim, bem o bere etc. Daca nu l-as cunoaste, as crede ca este un sot si un tata fericit, ca in viata lui este numai lapte si miere. Din pacate insa, stiu ca ar avea toate motivele din lume sa fie trist, mohorat, bosumflat si fara chef de viata. Soarta le-a daruit doua fetite. Gemene. Acum Bianca si Sabina se apropie de 4 anisori. Pana aici, toate bune si frumoase… foarte multi dintre voi probabil ca se grabesc sa-i invidieze pe cei doi pentru o asemenea minune… doua fetite gemene superbe… cine nu si-ar dori? Partea dura este ca acum aproximativ 2 ani, fetitele au fost diagnosticate cu “tulburare de tip autist”. Parintii sunt disperati. Tipurile de tratament au cateva caracteristici aparte, sunt rare, foarte scumpe si nu prea dau rezultate decat foarte rar. Omul asta face eforturi supraomenesti pentru a suporta cele mai scumpe tratamente pentru fetitele lui. Uneori ele se apropie de normalitate, alteori… nu.

Ce ma fascineaza este faptul ca omul asta nu si-a pierdut niciun moment speranta. Ai senzatia ca nu-i pasa ca acea boala este incurabila, nu-i pasa ca nu exista cazuri de copii care sa se fi vindecat de o asemenea boala… el continua sa spere, continua sa lupte si continua sa faca tot ce-i sta in puteri pentru fetitele lui. Ce este mai dureros (din exterior privind) este ca NICIUN MOMENT omului astuia nu i-a disparut zambetul de pe fata. Cum spuneam, este mereu vesel, glumet si plin de energie. Omul asta imi da o lectie de viata… o lectie pe care o primesc ori de cate ori ii strang mana si-l privesc in ochi. Omul asta merita sa fie ajutat. Poate ca fetitele lui nu-si vor reveni… sau poate ca staruinta lui va da roade (exista si minuni) insa pentru modul in care lupta, merita ajutat.

Se pot face donatii aici. In dreapta paginii exista sectiunea “doneaza”. Gasiti acolo mai multe detalii…

In alta ordine de idei, eu nu dau bani cersetorilor… din principiu. Sunt oameni a caror speranta a murit iar faptul ca eu le dau bani nu face decat sa-i adanceasca in nepasare. Mai ales, nu dau bani cersetorilor tineri, care pot face ceva cu viata lor. Prefer sa ajut un om care are cu adevarat nevoie si care demonstreaza ca face tot ce-i sta in puteri sa isi rezolve adevaratele probleme… de viata si de moarte.

———————————————————

PS: Redactarea acestui articol a fost inceput aum vreo 2, 3 zile. Intre timp, am fost provocati de visurat la un exercitiu de imaginatie. Mi s-a parut ca exista o oarecare legatura intre cele doua articole… pentru ca Razvan, probabil, cel putin pentru cateva momente s-a aflat pe acea banca… Urmeaza si raspunsul meu… intr-un viitor apropiat… poate.

2 comments

  1. Cunosc şi eu un personaj asemănător. Genul acesta de oameni au toată admiraţia mea.


  2. impresionanta poveste de viata. Sunt absolut admirabili oamenii care lupta din rasputeri pentru a incerca sa schimbe in bine chiar si foarte putin viata sau sanatatea cuiva.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: