h1

Rabufnire…

09/03/2010

In cele ce urmeaza ma voi adresa acelora dintre voi care n-au vazut vreodata in viata lor un bonulet de salariu. N-am sa-l postez (desi am avut o pornire nebuneasca sa fac asta) pentru ca mai sunt colegi care citesc si cica salariul e confidential la mama multinationala. Asta e un paradox. Desi salariul este confidential (adica nimeni nu spune nimanui ce leafa are), totusi toata lumea stie ce salariu are colegul de birou…

Pana azi n-am studiat niciodata foarte atent un fluturas de salariu… si nu stiu ce m-a apucat chiar acum. M-am deprimat iremediabil. Am sa redau doar coloanele din partea stanga a fluturasului (adica fara sume).

Venit Brut – ?

Somaj – 0.5%

CAS – 10.5%

Sanatate – 5.5 %

Venit net (baza de impozitare) – ?

Impozit – 16 %

Poate o sa radeti… sunt angajat de aproape 4 ani (adica luna asta fac 4). Stiam ca aproximativ 30 % din salariul meu brut se duce la diverse institutii ale statului… dar nu cred c-am constientizat niciodata pana acum. Cum frate, astia imi iau mie 32,5% din salariu… si se vaita ca sunt saraci? Unde se duc banii mei? Ca m-am enervat acum.

Deci vreau explicatii, sunt banii mei, sau ma rog, produsi de mine. Vreau sa stiu unde se duc si ce se intampla cu ei. Am sanse sa primesc vreun raspuns in viata asta? Imi spune cineva de ce pute a cacat pe holurile tuturor spitalelor care apartin de stat? Cand ma mai duc la medicul de familie… de ce am senzatia ca intru intr-un WC public?

De ce bunicu’ (il folosesc drept etalon si reprezinta toti pensionarii care au peste 30 de ani in campul muncii) are pensia de 400 lei dupa 35 de ani de muncit din greu? O sa ajung si eu dupa 30 de ani sa am o asa pensie… in conditiile in care acum platesc 10.5% CAS ? Vreti sa facem un calcul si sa va spun cati bani am dat in acesti 4 ani? O sa-l fac si o sa vi-l postez maine…

De ce statul se plange mereu ca nu sunt bani la bugetul de stat in conditiile in care angajatorul meu (si toti angajatorii) vireaza catre bugetul bublic 16 % pe luna?!?!

De ce dam in gropi pe strazile din Bucuresti? Dar nu, la asta pot sa-mi raspund singur… DAM IN GROPI DE PROSTI…

Gata, m-am saturat…

Eu propun sa emigram cu totii “pana-n doua mii o suta si cevaaa… haaaa”.

Clar… am luat-o razna. Hai, s-auzim de bine !

Advertisements

One comment

  1. Hi hi .. nasol cu studiatul fluturasului. Mi-am pus si eu intrebarile astea existentiale, dar nici dracu nu-ti raspunde. Nu-s bani.

    Si de asta incep oamenii sa “recunoasca” doar o parte din venituri sau sa faca matrapazlacuri. Pentru ca prestezi bani cinstit si, cand ai nevoie de servicii publice ti se da peste bot.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: