h1

Romanu' – cea mai vaicaroasa lighioana

12/02/2010

Nu cred ca exista pe planeta asta (si poate nici intr-o galaxie vecina) vreo creatura (lighioana) care sa se vaite mai mult decar romanu’. Si nu doar ca ne vaitam… dar intotdeauna trebuie sa gasim pe cineva pe care sa dam vina… si de cele mai multe ori, cine-ar putea fi de vina decat autoritatile? Pe sistemul: “e bine sa lucrezi in echipa ca gasesti mereu pe cine sa dau vina”. A nins – “sa ma cac pe autoritati, n-au deszapezit“. S-a topit zapada: “sa ma cac pe autoritati, sistemul de canalizare e varza“. Daca au trecut masinile de deszapezire: “sa ma cac pe autoritati c-au luat zapada din drum si au pus-o toata in spatele masinii mele“. Mai stim altceva? Stiti despre ce vorbesc, nu?

Povestea visurat zilele trecut de faza cu primarul sectorului 4 care dupa prima zapada a facut un pustiu de bine si a luat zapada pana si de pe masinile cetatenilor. La a doua zapada n-a mai facut-o si s-au oparit romanii ca “ce de cacat e Piedone… n-a mai luat zapada“.

Haideti sa ne gandim putin… Bucurestiul nu a fost gandit sa gazduiasca 4-5 milioane de locuitori. Stradutele sunt inguste, infrastructura e depasita si tot asa. Pai ce vina au aia de la primarie ca Bucurestiul figureaza cu aproape 3 milioane de locuitori si noi de fapt suntem vreo 5? Ce vina are primarul sectorului 1 ca pe Buzesti (in Victoriei) se parcheaza in mijlocul strazii? Cum ar putea sa treaca masinile de deszapezire daca sunt masini peste tot? CUM?

Ok, poate ca nu sunt suficiente parcari nici pentru bucurestenii cu acte-n regula… dar oare cati oameni veniti din provincie isi duc veacul p-aici si mai au si tupeul sa-mi ridice MIE stergatoarele cand vezi-doamne, le-am “furat” locul de parcare… nemarcat, neplatit si ocupat abuziv? Va spun eu, foarte multi. Poate ca nu putem face un sondaj in momentul de fata dar va garantez ca 20% dintre locuitorii Bucurestiului n-au nici macar viza de flotant pe Bucuresti.

Nu-i acuz, au avut nesansa de a se naste intr-un oras unde probabil nu aveau perspective… au venit in Bucuresti sa faca o facultate, sa-si gaseasca un loc de munca, sa-si faca o cariera… pentru asta sunt chiar de apreciat. Insa se stie mentalitatea romanului: “nu sunt la mine acasa, imi bag p..a in el de oras“. Nu ma contraziceti… asta este gandirea romanului de rand si cand merge in alte tari nu numai in alte orase din Romania… e pus pe distrugere.

Asa ca haideti s-o lasam mai moale cu vaitatul pana nu avem si ceva solutii. Mahatma Gandhi spunea: “fii schimbarea pe care vrei s-o vezi in ceilalti”. Daca alegem sa stam in Bucuresti (pentru ca este 100% alegerea noastra), haideti sa creem din orasul asta orasul in care VREM si ne place sa traim…

Stiu, o sa ziceti ca sunt pacifist sau naiv… dar cred ca totul tine de bun simt (iar noua, bunul simt ne lipseste cu desavarstire).

S-auzim de bine !

Advertisements

One comment

  1. Este adevarat ca unele persoane au o nesimtire iesita din comun. Mi se pare o tampenie sa ridici stergatoarele sau sa zgarii masina doar pentru ca vecinu’ a venit ceva mai devreme acasa si ti-a ocupat locul de parcare. Cu acest lucru sunt deacord insa nu pot fi deacord cu “autoritatile” care nu fac absolut nimic pentru noi desi sunt platiti din banii nostri.
    Nu fac altceva decat sa profite de noi sa ne arunce cu putina sare’n ochi si ei sa fure …. sa fure … sa fure!!
    In rest nimeni nu face nimic.
    Sunt surprinsa ce am citi despre Piedone ca a curatat si masinile din sectorul lui insa ca el sunt putini!Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: