h1

Dinastia escilor

19/10/2009

Citeam dimineata presa. Totul vuieste de Basescu si de planul lui diabolic de a pastra guvernul Boc “la putere” pana dupa alegeri. Am vazut ca mai nou, foarte multa lume incepe sa-l compare pe Base cu Ceausescu, din cauza “dictaturii” pe care o impune prin modul lui de guvernare. Ma rog, nu despre asta voiam sa vorbesc… ci despre o coincidenta care mie mi se pare foarte interesanta.

Sa facem o recapitulare a ultimilor 4 conducatori ai Romaniei:

Nicolae Ceausescu

Ion Iliescu

Emil Constantinescu

Traian Basescu

Bine, ca acest sufix este foarte des intalnit printre numele specific romanesti este foarte adevarat… dar parca, frate, nu e plin numai de “escu” in jurul nostru. Adica daca ma uit putin in jurul meu, dintr-un total de  20 colegi cu care impart “open space”-ul de la birou, pe doar 3 ii cheama cu escu in coada… adica DOAR 15 %. Asta asa, ca un calcul simplu si rapid. Nu cred ca daca ne apucam sa facem un sondaj, pe total populatia Romaniei, procentul de “escu” este mai mare de 20.

Foarte interesant ca in istoria Romaniei, in ultimii 42 de ani un “escu” a fost la conducerea tarii. Nu c-as avea vreo problema cu aceste nume… doar ca avem foarte mari sanse ca viitorul presedinte sa fie tot un “escu”.  Cine ar avea cele mai mari sanse? Sa evaluam putin sansele. Dintre candidatii la presedintie in 2009, cu cele mai multe sanse sunt cotati Crin Antonescu, Traian Basescu, Mircea Geoana, Sorin Oprescu, Vadim Tudor. Cam astia sunt candidatii cu sanse la presedintie. Din punctul meu de vedere, cred ca doar Geoana ar avea ceva sanse sa incheie aceasta perioada de dominare “esciana”… si poate ceva sanse ar avea si Vadim… dar nu prea cred. Deci clar, bataia se da intre Antonescu si Basescu… alti 5 ani…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: