h1

Cu P mare…

09/10/2009

Toata presa de azi a vuit de isprava Hertei Muller si despre cum a ajuns ea sa castige Premiul Nobel pentru literatura. Nu inteleg care sunt motivele pentru care noi ne laudam cu acest lucru… are Romania vreun merit in asta? Sa va spun eu ca Herta Muller a reusit sa fuga inainte de revolutie (mai precis prin ’87 din tara), pentru ca aici era cenzurata inca de la primul volum? Nu e suficient sa te nasti in Romania ca sa te numesti roman. A facut Romania ceva pentru acest talent ca acum sa culeaga roadele si sa poarte laurii? Nu, n-a facut nimic. Absolut nimic. M-a intrigat subiectul… foarte tare.

Pe de alta parte, toate ziarele de sport, pe prima pagina au scandaluri gen “Mafia Pariurilor”. Frate, daca te numeste cotidian de sport… nu crezi c-ar fi mult mai indicat sa titrezi cu litere de-o scioapa ca “Romania este campioana mondiala la scrima” sau ca “HCM Constanta a invins campioana Frantei, Montpellier, la handbal, cu 37 – 33, dupa ce a fost condusa la un moment dat cu 8 goluri”. Astea sunt evenimentele care conteaza in sport. De ce nu le vedem pe primele pagini ?

Ca sa fabulam putin, victoria constantenilor ar putea fi comparata cu o eventuala victorie a unei echipe romanesti de fotbal impotriva Barcelonei, lui Manchester sau Real Madrid… ceea ce nu se va intampla curand…

Advertisements

2 comments

  1. Felicitari Hertei Muller dar cred ca pe ea Romania o lasa la fel de rece precum ma lasa pe mine faptul ca ea este originara din tara asta. Conteaza unde si cum cresti, nu de unde esti originar, nu? Numai ca la noi s-a facut o mare nebunie din asta..


  2. ai dreptate, cu sportu’. restu’ nu ma priveste. nu tine de noi.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: